Hondenmassage

Waarom hondenmassage? Is dat niet wat overdreven? Nou nee.....!!! Wij verlangen veel van onze hond. Hij moet zich overal maar kunnen gedragen, goed naar ons luisteren en moet overal mee naartoe kunnen. De mentale spanning kan hierdoor flink oplopen bij de hond. Als de hond deze spanning niet voldoende kwijt kan is de kans reëel dat het tevens fysieke spanning veroorzaakt. Hierom alleen al kan massage al erg nuttig zijn om de hond te leren ontspannen. En indien er fysieke spanning in het lijf zit is massage erg nuttig om dit op een voor de hond prettige manier te behandelen. Wordt deze spanning verwaarloosd, dan kan dit verstrekkende gevolgen hebben voor de hond. Veel hondenliefhebbers zien de klachten niet bij hun hond omdat honden erg hard kunnen zijn voor zichzelf en niet laten blijken dat ze ergens last van hebben. Hierdoor lopen er helaas onbedoeld veel honden met pijn rond. 

Dus bij mentale spanning, maar zeer zeker bij lichamelijke vraagstukken kan massage hulp bieden. Voor pijnverlichting, bijvoorbeeld n.a.v. een blessure, operatie, ED of HD, of afwijkende lichaamsbouw. Voor een operatie (wel in overleg met de behandelend dierenarts) kan het erg goed zijn om d.m.v. massage de bloedsomloop en het lymfesysteem te stimuleren. Een verbeterde doorbloeding bespoedigt het herstel. En een goedwerkend lymfesysteem bevordert de afvoer van afvalstoffen uit het lichaam. En zeker ook voor de ouder wordende hond is massage een uitkomst. We weten het allemaal, ouderdom komt met gebreken. Dat gaat helaas ook op voor de hond. Massage helpt je hond om langer fit en soepel te blijven. Of om weer soepeler te worden als de stijfheid toeslaat. 

Voor het eerste consult vult u een anamneseformulier in zodat ik een eerste indruk krijg van de hond. Tijdens het eerste consult bespreken we het formulier en vervolgens zal ik de hond lichamelijk onderzoeken d.m.v. palpatie, inspectie en observatie. Dit om te ontdekken waar eventuele aandachtspunten liggen. De hond geeft aan hoe ver ik kan gaan met aanraken en met het toepassen van massagetechnieken. Ik werk binnen de grenzen die hij aangeeft, zodat de massage voor hem een prettige ervaring wordt. Door het onderzoek en het samenwerken met de hond, kan ik effectief te werk gaan. Met als gevolg dat je hond minder pijn heeft, soepeler beweegt, en lekkerder in zijn vel zit. Kortom....iedere hond verdient het om gemasseerd te worden. 

Een massagesessie vindt in de vertrouwde omgeving van de hond plaats. 

 

In de maanden augustus en september bied ik de gelegenheid om een uitgebreide check up te laten doen. Dan onderzoek ik de hond uitgebreid lichamelijk op aandachtspunten (ik ben geen dierenarts dus als ik vermoedens heb van er serieuze  klachten zal ik je doorverwijzen naar een dierenarts). We doen verschillende oefeningen en spelletjes waaruit ik kan opmaken hoe de hond in zijn vel zit. Naar aanleiding van mijn onderzoek bespreken we wat mijn bevindingen zijn, en kun je alsnog beslissen of je je hond wil laten masseren. Enkel de check up kost in deze maanden slechts €20,-. 

Ben je benieuwd of massage geschikt is voor jouw hond? Neem gerust, vrijblijvend, contact met me op! Mail naar: hond.jonna@outlook.com of stuur een berichtje via whats app.                                     Tel. nr. 06 44 81 68 66   (Tussen 20 juni en 15 juli ben ik even niet bereikbaar, om daarna weer vol energie alle vragen te beantwoorden.)