Hondenmassage

Waarom hondenmassage? Is dat niet wat overdreven? Nou nee.....!!! Wij verlangen veel van onze hond. Hij moet zich overal maar kunnen gedragen, goed naar ons luisteren en moet overal mee naartoe kunnen. De spanning kan hierdoor flink oplopen bij de hond.

Vooral bij lichamelijke vraagstukken kan massage hulp bieden. Voor pijnverlichting, bijvoorbeeld n.a.v. een blessure, operatie, ED of HD, of afwijkende lichaamsbouw. En zeker ook voor de ouder wordende hond is massage een uitkomst. We weten het allemaal, ouderdom komt met gebreken. Dat gaat helaas ook op voor de hond. Massage helpt je hond om langer fit en soepel te blijven. Of om weer soepeler te worden als de stijfheid toeslaat. 

Voor het eerste consult vult u een anamneseformulier in zodat ik een eerste indruk krijg van de hond. Tijdens het eerste consult bespreken we het formulier en vervolgens zal ik de hond lichamelijk onderzoeken d.m.v. palpatie, inspectie en observatie. Dit om te ontdekken waar eventuele aandachtspunten liggen. De hond geeft aan hoe ver ik kan gaan met aanraken en met het toepassen van massagetechnieken. Ik werk binnen de grenzen die hij aangeeft, zodat de massage voor hem een prettige ervaring wordt. Door het onderzoek en het samenwerken met de hond, kan ik effectief te werk gaan. Met als gevolg dat je hond minder pijn heeft, soepeler beweegt, en lekkerder in zijn vel zit. Kortom....iedere hond verdient het om gemasseerd te worden. 

Een massagesessie vindt in de vertrouwde omgeving van de hond plaats.