Artrose bij honden

Heeft uw hond last van artrose op één of meerdere gewrichten? Jong en oud kunnen hier last van hebben. Bijv. n.a.v. een blessure, maar ook ouderdom kan meespelen. De pijn en hinder die een hond hiervan heeft kan negatief door gaan spelen in het lichaam, waardoor er meer plekken in het lichaam gaan opspelen.  Ook kan het ongemak wat de hond ervaart, doorspelen op het gedrag. Honden kunnen onrustig worden of zelfs agressie ontwikkelen omdat ze pijn hebben.

Massage werkt pijn verlichtend. Door massagetechnieken toe te passen op het lichaam van de hond wordt o.a. de doorbloeding gestimuleerd, spierspanning verminderd en de aanmaak van gewrichtsvloeistof bevorderd.

Door massage wordt de beweging in het gewricht versoepeld en neemt de bewegingsvrijheid toe. Hierdoor heeft dit een positief effect op heel het lichaam en op het gedrag.

 

Voor meer informatie of vragen kunt u vrijblijvend mailen naar hond.jonna@outlook.com of een berichtje sturen via whats app  06 44 816 866. (Tussen 21 juni en 15 juli ben ik er even tussenuit)