Over mij

Mijn naam is Jonna Dertien.  Inmiddels kan ik wel zeggen dat ik veel ervaring met honden heb. Van jongs af aan heb ik altijd honden gehad, en las ik mijn hondenencyclopedie en andere hondenboekjes van A tot Z. Het begon als klein meisje met contact met elke hond die ik tegenkwam. Op campings in het buitenland kon ik me prima vermaken met de zwervertjes, en thuis kreeg ons buurhondje hele middagen aandacht van me, door met hem te wandelen en te spelen. Gelukkig zagen mijn ouders ook in dat ik wel echt een hondenmeisje was en kwam ons eerste eigen hondje in huis toen ik een jaar of 9 was. Dit was Donus (Dyonisos) een kampioen dekreu cavelier king charles spaniel die met pensioen mocht. Het arme beestje kende de buitenwereld nog niet, maar daar kwam snel verandering in. We hebben hem nog 9 hele leuke jaren met hem gehad. Toen Donus op leeftijd was kwam Balou, een 'vuilnisbakkie'. Ik was inmiddels 16 en heb  hem getraind voor reddingswerk. Helaas werd hij verpest door een vuurwerkongeval, waardoor hij niet inzetbaar was. En zodoende heeft hij zijn leven bij ons mogen slijten als zeer actieve, vrolijke huishond.

Eenmaal volwassen en een fijn gezin rijker kwam Mug, de meest geweldige Landseer die je je maar kunt wensen, op ons pad. Toen we na 13 jaar zonder hem verder moesten heb ik een periode hulphonden in opleiding in huis gehad. En momenteel wonen Rommel en Puck bij ons. Rommel is een labrador, Puck kruising labrador, golden retreiver. Puck zou hulphond worden, maar wegens medische redenen is besloten dat ze gezellig bij ons mag blijven wonen.

Dankzij de hulphonden heb ik mijn kennis over honden en hun gedrag flink mogen uitbreiden. Het hondenvirus was hierdoor weer helemaal aangewakkerd. Ik ging me meer verdiepen in het 'hondenwereldje'. Zodoende heb ik een cursus voor gedragscoach gevolgd, een opleiding voor instructeur bij de hondenschool, verschillende workshops en lezingen gevolgd en ik heb de opleiding tot  gevorderd hondenmasseur afgerond.  Verder geef ik training op een hondenschool. 

En natuurlijk heb ik mijn eigen bedrijf HOND! Na jaren uitlaatservice aangeboden te hebben concentreer ik me nu vooral op hondenmassage en gedragscoaching. Met veel plezier en met hart voor de hond en baas, heb ik al vele mensen mogen helpen bij de opvoeding van hun hond. Mijn grote passie ligt bij het helpen van honden en hun eigenaren d.m.v. hondenmassage. Het is zo mooi om te zien wat je met ogenschijnlijk eenvoudige technieken kunt bereiken in het lichaam van de hond en daarmee het welzijn van de hond vergroot.